HMC Hidalgo: moderne techniek en tijdloos design

Auteur: , 30 Reacties

Opvallend is de auto zeker, maar tijdloos? Een klein team van technici, onderandere afkomstig uit de Formule 1, is aan de gang gegaan met vers plaatwerk en de techniek van een Mercedes SLK 55 AMG om deze auto te maken. Hun doel: exclusiviteit en rijplezier.

Zeldzaam zal de auto zeker blijven. Helvetic Motor Company is van plan 5, maximaal 6 auto’s per jaar te bouwen. Om hiervan te kunnen rondkomen vragen ze minimaal €310.000,- voor de HMC Hidalgo.

De basis wordt gevormd door de Mercedes SLK 55 AMG. Het onderstel is afgesteld om zoveel mogelijk rijplezier te bieden. De sierlijke carrosserie moet er voor zorgen dat je dit in stijl kan doen. Het gaat HMC er niet om de snelste te zijn, met de 360pk V8 gaan zij gewoon voor ‘snel genoeg’.

Met het kleine productie aantal is het geen wonder dat ze mikken op een ‘selecte clientèle’. Ook zullen ze de auto’s voor 300k wel kunnen slijten, maar ik kan me moeilijk voorstellen hoe dit meer plezier biedt dan een Lexus LFA. Die is zeldzaam genoeg.