Occasiontip: Volkswagen Passat W8 van Leo de Haas

Auteur: , 71 Reacties

Het lijkt tegenstrijdig: het programma Blik op de Weg produceren dat voornamelijk de vaderlandse wegmisbruikers in beeld brengt en anderzijds één van de snelste Volkswagen Passat's op je oprit hebben. Misschien heeft Leo de Haas daarom zijn Passat W8 verkocht.

De Volkswagen Passat W8 is de ultieme sleeper met slechts een paar blitse velgen en de vier uitlaatpijpjes om te verraden dat er 275 pk en 370 Nm onder de motorkap is gehuisvest. Het exemplaar dat van De Haas is geweest is uitgevoerd in metallic blauw en heeft slechts 157.026 kilometer op de teller. Vrijwel alle opties die je kan bedenken zijn geïnstalleerd, zoals navigatie, cruise control, climate control, enzovoort.

De vierwiel aangedreven W8 haalt zijn kracht uit een vier liter grote achtcilinder gekoppeld aan een zes versnellingen tellende Tiptronic of een vijftrapsautomaat. Van nul naar honderd gaat in 6,5 seconde in de automaat in 7,8 seconden en de top is begrensd op 250 kilometer per uur. Kortom: daar kan je een hoop plezier van hebben. Meer over deze auto vind je op Zomoto.nl. En dat voor slechts 11.500 euro!

Met dank aan TWJ voor de tip.