Video: Ford Mustang GT 5.0 vs BMW M3

Auteur: , 145 Reacties

Ok, zou de hel zijn dichtgevroren? Kunnen varkens vliegen? Waar dit op slaat? Nou dat zouden zo ongeveer 6 jaar geleden de reacties van de BMW-fans zijn geweest als iemand had beweerd dat een Cadillac of een Ford op een bochtig circuit een kans zou maken tegenover een M3.

Maar de tijden zijn veranderd. Een vierdeurs Caddy met een automaat rijdt zonder al teveel problemen onder de 8 minuten over de Nurburgring, zo’n 7 seconden sneller dan de huidige M3 met handbak. Ok, maar geen Ford die zo snel is als een M3 toch? Nou ja, sinds 2004 hebben we de GT40, een supercar losjes gebaseerd op het origineel uit de jaren 60, met moderne techniek en 550 supercharged pk’s. “Ja,.. maar da’s niet eerlijk, die heeft zoveel meer vermogen, dan kan iedereen het wel.”

Ok dan, we maken het wat spannender. Een auto met ongeveer hetzelfde vermogen, iets meer gewicht en laten we helemaal gek doen… een starre achteras! “HAHAHA, ROFL sure!”

De nieuwe Ford Mustang heeft al in diverse test laten zien dat de balans goed in orde is, de nieuwe 5.0 V8 heeft ongeveer 417pk (al zijn de Amerikaanse merken wel af en toe over enthousiast in hun claims). Zou deze nieuwe Mustang 5.0 het de E92 M3 met handbak moeilijk kunnen maken? In een rechte lijn niet volgens de boekjes… 0-100 in 4,6 voor de M3 en ongeveer 5 seconden voor de Mustang… Op een dragstrip? Op de 1/4 mile? Bij remmen vanaf 60mph? Op de Skidpad? Place your bets!

Maar de grote vraag is natuurlijk: Kan de Mustang net zo snel over het circuit gestuurd worden als de M3?

Antwoorden in de volgende video’s. Enjoy, of sterkte, afhankelijk van welk merk je prefereert. Met dank aan Motortrend en Randy Pobst voor de vergelijking met mooie beelden. Let op het commentaar van Randy aan het einde van de rit met de M3 op het circuit…