X5M Typhoon van G-Power met 725 pk

Auteur: , 41 Reacties

De X5M is helemaal niet sterk en vulgair genoeg. Tenminste, dat vond G-Power, en dus namen ze de SUV van BMW even flink onder handen.

Spoilerpakketjes van G-Power kenden we al, maar deze X5M is nog wat dikker gemaakt. De X5M wordt 3 centimeter lager en 7 centimeter breder opgeleverd. Die verbreding is nodig om de 23 inch banden met 315/25 ZR23 banden te kunnen huisvesten. Dankzij de grotere koelopeningen was G-Power in staat om een 15% betere luchtstroom te realiseren waardoor het blok zwaarder belast kon worden. Het motormanagement is aangepast, de begrenzer is eraf gesloopt, er is een roestvrijstalen uitlaatsysteem gemonteerd en de verbinding tussen de turbo en de motor is geoptimaliseerd.

Het resultaat is 170 pk extra. Waar de standaard X5M het moet stellen met een schamele 555 paardenkrachten is deze G-Power dus 725 pk sterk. Daarmee maakt G-Power overigens een leuk rijtje compleet, want eerder was er al een X5 met 525 pk en één met 625 pk via G-Power te krijgen. Het koppel van de X5M stijgt van 680 Nm naar 890 Nm en als je je versnellingsbak laat optimaliseren (lees: verstevigen) kan er zelfs een koppel van 1000 Nm geleverd worden.

Het resultaat van dit alles? Van nul naar honderd in een schamele 4.2 seconden en een topsnelheid van dik 300 kilometer per uur. En dat allemaal in een door G-Power opgeleukt interieur ook nog, wat een luxe!