Dit is de Motive Kestrel – een elektrocar van hennep

Auteur: , 27 Reacties

Wat zien we hier nu weer voor guitig stadsdingetje op wielen? Nou, dit is de Kestrel. Een verzinsel van de kleine Canadese autobouwer Motive (wij kennen ze ook niet). Ook zo benieuwd waarom ze deze EV de "Cannabis Car" noemen?

Nee, niet omdat het een hippievoiture is voor langharige sandalendragers met een voorliefde voor Hashies. De term “Canabis Car” slaat op de bodypanelen, Die zijn gemaakt van een composiet waarin hennep is verwerkt. Schijnt gewicht te besparen en het hele boeltje te versterken. De Kestrel weegt niet meer dan 850 kilogram en heeft de beschikking over een lithium-ion batterij en een elektromotor. En daarmee kom je dan 160 km ver met een v-max van 135 km/h. Met een beetje duw- en propwerk kan je er 4 volwassenen in kwijt. Knap, want de auto oogt toch redelijk klein.

Dit is wat Darren McKeage, vp Design, erover te zeggen heeft:

“To design a vehicle with presence I often look to how nature visually communicates a purpose in its purist form. For the Kestrel I wanted to create an image of athleticism and robustness to stand out against a sea of large sedans and SUV’s. I was influenced by animals like grey hounds and sharks that have these barrel chests and narrow waists that communicate strength. I’ve captured that in the design through the wheel arches and upswept form in the rocker area. These features also accentuate the wheels helping create a planted stance.”

Verwacht wordt dat over twee jaar de verkoop begint van deze stille stadsrakker. Vooralsnog alleen in Canada. Wij verwachten dat we ‘m dan alweer vergeten zijn.