Op naar Parijs: eerste plaatjes Audi E-tron Spyder

Auteur: , 17 Reacties

Je houdt het niet voor mogelijk, maar Audi lijkt zowaar met twee nieuwe gebakjes naar Parijs te komen. Van het coupeetje zagen we onlangs nog een foto voorbij komen, ze nemen waarschijnlijk ook een E-tron Spyder mee. Wat een verwennerij.

Opnieuw de vraag: waarom nog een TT? Dit ziet er toch velen malen beter uit? Hij is dan nog niet te koop, heel lang zal het niet meer duren. De dakloze zal nog wel wat langer op zich laten wachten dan de coupé. Het lijkt er wel op dat deze modelserie kleiner wordt dan de TT.

Hoewel er bij de coupé nog niet veel over te zeggen viel, lijkt het hier echt om een ‘kleine R8’ te gaan. De auto is erg laag en heeft de motor in het midden zitten. Ongetwijfeld zullen alle wielen aangedreven worden. Er wordt ook gesproken over een hybride-configuratie in de auto. Naast twee elektromotoren zou er een 3.0TDI achter de stoelen huizen. Als dat het geval is zullen de prestaties die van het Detroit concept overstijgen. De elektromotoren zullen nog steeds over ongeveer 200pk beschikken, de diesel voegt daar zo’n 250pk aan toe.

Een spyder-productiemodel staat gepland voor 2014. Hij zal dan als “R4 Spyder” verschijnen. De R4 coupe wordt al op kortere termijn verwacht, maar dan niet met dezelfde hybride aandrijflijn.

Gewoon Geil!

Laat die Audi R4 maar komen

Mooi

Met dank aan Hans voor de tip!