Porsche 911 Speedster live

Auteur: , 27 Reacties

Je kijkt hier naar het zoveelste Porsche 911 smaakje. Dit is de 911 Speedster, een eerbetoon aan de eerste Speedster (356) die Porsche ooit bouwde. Er worden er dan ook 356 geproduceerd. De officiële foto's hadden we al ruim een week op zak, maar nu dus live vanaf de beursvloer in Parijs.

De 911 Speedster heeft aangepaste bumpers en sideskirts en de voorruit is 60 mm korter. Z’n “heupen” zijn 44 mm breder dan die van een standaard 911, een trucje dat we ook kennen van de Carrera GTS. Net als de GTS kennen kreeg de Speedster 408 pk tot zijn beschikking, maar in dit geval gekoppeld aan een 7-traps PDK versnellingsbak. Deze blauwe smurf (Pure Blue) staat op Fuchs velgen die we ook kennen van de gelimiteerde Sport Classic. De Speedster mag je overigens ook in het wit bestellen. Op het prijskaartje valt een bedrag van 258.000 af te lezen.

Een filmpje van de rokende onthulling staat op autojunk.nl!