Rapide/Panamera-killer: Lotus Eterne (2015)

Auteur: , 51 Reacties

Het was je wellicht nog niet opgevallen, maar Lotus heeft vandaag op de autosalon van Parijs bekend gemaakt welke plannen ze allemaal hebben voor de toekomst. Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat ze zich willen meten met merken als Porsche, Aston Martin en Ferrari. En dan moet je natuurlijk niet alleen sportauto's in je showroom hebben staan, maar ook een vierdeurs sportauto. Maak daarom kennis met de Eterne.

De techniek va de Eterne is (enigszins) gebaseerd op die van de Elite en dat betekend dus ook bij de Eterne er een 5.0 V8 voorin, achter de vooras te vinden is. Deze levert samen met een hybridesysteem maximaal 620 pk/720 Nm en daarmee sprint deze vierdeurs Lotus in 4 seconden naar de 100. En met een gewicht van slechts 1.800 kilo is het vergeleken met de concurrentie een relatieve lichtgewicht. De Eterne heeft standaard RWD, maar is optioneel ook verkrijgbaar met AWD. De productie moet van start gaan in het begin van 2015 en in de lente van 2015 moet de Eterne op de showroomvloer staan. Als prijs geeft Lotus voorlopig £120.000 op.

Meer over de Eterne kan je te weten komen in onderstaande video:

Lotus Eterne Concept video