Video: Maserati GranTurismo MC Stradale + configurator

Auteur: , 23 Reacties

Laten we eens nader kennis maken met deze snelste, lichtste en krachtigste Maserati ooit (aldus Maserati). De MC12 is volgens mij nog sneller, lichter en krachtiger, maar dat zijn ze blijkbaar even vergeten. Om te vieren dat de GranTurismo MC Stradale is onthuld hebben ze een hele lekkere video geschoten om ons enthousiast(er) te maken voor deze lichtgewicht coupe.

Zoals je misschien al had gegokt is de MC Stradale geïnspireerd op raceversie van de GranTurismo, zoals de MC Trofeo en MC GT4. Onder de motorkap ligt de 4.7 V8 die wel al kennen, maar nu levert dit blok 450 pk (+10 pk tov GranTurismo S) en 510 Nm (+20 Nm) en is ook nog eens 110 kilo lichter. Dat zorgt voor een sprintje van 0 naar 100 in 4,6 seconden en een topsnelheid van 300+ km/u.

In onderstaande video zien we de GranTurismo MC Stradale op het circuit van Valencia spelen met de MC Trofeo, zodat we mooi de verschillen kunnen zien tussen de race- en de straatversie.

En ben je nu helemaal verliefd geworden op de MC Stradale? Dan kan je via deze link lekker spelen met de configurator.

Maserati GranTurismo MC Stradale vs MC Trofeo