Autoblog Techniek: ultieme uitleg van een differentieel

Auteur: , 61 Reacties

Kijk naar de nu volgende uitlegvideo, en u vergeet nooit meer van uw leven hoe een differentieel in elkaar zit en wat het precies voor werking heeft. De video is oud, in zwart-wit en het piept & kraakt. Maar nog nooit heeft een merk beter uitgelegd hoe een automotive onderdeel werkt.

Het merk in kwestie dat verantwoordelijk is voor het filmpje is Chevrolet, en de beelden komen uit de jaren 30 (!). Geeft niet, want ook toen gebruikten ze differentiëlen om wielen afzonderlijk van elkaar te laten draaien. Vergeet wat u dacht te weten over diffs, vergeet wiki’s en vergeet de verhalen die een ander u altijd verteld. Hier hoort & ziet u hoe alles werkt. Duidelijker kan gewoonweg niet. En mocht u het na deze video nóg niet snappen, dan doet u officieel niet meer mee. Check de tutorial op Autojunk (doorspoelen naar 1:50 voor uitleg).

Zo dus