Gaat de Audi Quattro Concept in productie?

Auteur: , 74 Reacties

Één van de fijnste nieuwtjes in Parijs vond ik persoonlijk de Audi Quattro Concept. Strak getekend en wat mij betreft rijp voor productie. De vraag is echter of dit model klaar is voor serieproductie. Kan Audi het TT-trucje (een concept vrijwel 1 op 1 vertalen naar een productiemodel) opnieuw uithalen?

Wellicht. Er gaan een hoop geruchten over het web en dat is logisch, aangezien de conceptcar al aardig ver ontwikkeld lijkt. Zo reed Audi de Quattro Concept op eigen kracht naar binnen bij het VAG event en ook op de beursvloer, Wouter kon jullie zelfs nog even het vijfcilinder blok laten horen. Logisch dus dat er flink op los gespeculeerd wordt en dat er langzaam maar zeker steeds meer gesproken wordt over een productieversie. De wens is nog altijd de vader van de gedachte.

Laten we eens kijken naar de geruchten. Een oplage zoals die van de TT hoeven we niet te verwachten, waarschijnlijk zal het ding in een oplagen van een paar honderd stuks gebouwd gaan worden dus er moet relatief veel moeite gedaan worden om relatief weinig auto’s te bouwen. Dit zou eventueel kunnen bij ItalDesign, waar in het verleden bijvoorbeeld onderdelen van de legendarische BMW M1 van de band rolde. Toch zou de auto een prijskaartje mee moeten krijgen van minder dan 100.000 euro ex. bpm. So far, so good.

Het vermogen van het vijfcilinder blok zou uit moeten komen op een slordige 355 pk. Kan iets meer zijn, kan iets minder zijn. Met een gewicht van ongeveer 1300 kilo zou dat meer dan genoeg moeten zijn voor lekkere prestaties. Het lage gewicht zou overigens weer gerealiseerd moeten worden met behulp van de knowhow van zusje Lamborghini, die daar op Parijs nog een fijne showcase voor realiseerden met de Sesto Elemento. Kortom: er is hoop voor de liefhebbers, wellicht gaat de Quattro Concept het daglicht zien. Ik ga vast een spaarrekening openen.