ZR Auto heeft een groene Gallardo met 1176 pk

Auteur: , 29 Reacties

Petrolheads en regelmatige bezoekers zijn waarschijnlijk wel bekend met de naam Zahir Rana. De man is al enkele keren voorbijgekomen op autoblog met onder andere zijn knalgele, door Edo Competition getunede Enzo, die het later ook nog tegen een vliegtuig opnam. Nu heeft hij er een nieuw speeltje bij: een Lamborghini Gallardo met 1176 pk aan de wielen.

De Gallardo is van het bouwjaar 2004, en dus een pre-LP560-4 model. Hij is voorzien van een IMSA Wide Body en een LP560-bumper. Qua velgjes is de keuze gevallen op een setje 20-inchers, die aan de achterkant worden voorzien van rubber in de maat 325/25/20. Je moet per slot van rekening wel wat oppervlak hebben om die pk’s kwijt te kunnen.

Het interessantste nieuws zit natuurlijk achter de stoelen: met dank aan een Heffner Twin Turbo levert deze Lambo 1.176 pk, ruim meer dan het dubbele van een standaardmodel. Bovendien is het vermogen aan de wielen gemeten, dus tel er rustig een procentje of 10 bij op voor het vermogen aan de krukas. Op zich is Heffner geen rare keus als leverancier van de vermogensupgrade, want het bedrijf deinst zelf ook niet terug voor projectjes met 1000+ pk.

Met deze nieuwe creatie geeft Rana zijn Canadese bedrijf ZR Auto weer een mooi stukje publiciteit. Hij is echter een man die er niet voor terugdeinst om al die pk’s ook echt aan te spreken, dus gelukkig zal deze auto niet alleen maar mooi glimmend in een showroom te zien zijn. Een eerder projectje van ZR Auto was een Novitec Ferrari F430, die is hier te vinden.

Hoe het waggie klinkt kan je HIERRR ervaren, en voor alle non-believers posten we hier meteen de dyno-uitdraai.

1.176, ech wel!

Met dank aan Michiel voor de tip!