One-off: Ferrari 612 GTS Pavesi (met targa dak!)

Auteur: , 35 Reacties

Voor sommige mensen is een reguliere 612 Scaglietti niet bijzonder genoeg. Je kan je dan uitleven door te gaan shoppen in Ferrari's "One to One" programma, maar voor sommige mensen is zelfs dat niet bijzonder genoeg. En dan neem je het personaliseren nog een stapje verder. En dat is precies wat de eigenaar van deze 612 GTS Pavesi gedaan heeft.

De naam GTS doet al vermoeden dat er iets met het dak gedaan is. En dat is ook zo, want deze 612 is voorzien van twee dakpanelen van carbonfiber die ervoor zorgen dat je lekker de wind door je haren kan laten blazen, maar daar is het uiteraard niet bij gebleven. Zo is er ook een andere voorbumper gemonteerd en is de 612 voorzien van een two tone paintjob.

Om van een lekker geluid te kunnen genieten tijdens het rijden met verwijderde dakpanelen is er ook nog eens een sportuitlaat van Ferrari (normaal onderdeel van het HGTS of HGTC pakket) gemonteerd. En die zorgt ervoor dat het vermogen stijgt met 20 pk tot 550 pk en het koppel stijgt met 12 Nm tot 600 Nm.

De naam Pavesi slaat overigens op Carrozzeria Pavesi een roemruchte carrosseriebouwer die in het verleden al de nodige Ferrari’s onder handen heeft genomen. Zo hebben ze in de jaren ’80 ooit 18 exemplaren gebouwd van de Ferrari 400i Convertible. Het is daarom ook aannemelijk dat dit bedrijf verantwoordelijk is voor het ombouwen van deze 612 en dus niet Ferrari zelf.

Ferrari 612 GTS Pavesi

Hieronder twee video’s van deze bijzonder 612 te zien.