Sla je slag! Nog 22 Aston Martin’s One-77 te koop!

Auteur: , 48 Reacties

Weet je nog niet wat je met je eindejaarsbonus gaat doen? Haast je dan snel naar de dichtstbijzijnde Aston Martin dealer en bestel zo'n geile One-77. Je zou wellicht denken dat deze supercar van Aston Martin inmiddels wel uitverkocht zou zijn, maar tijdens een lezing in Rotterdam ter ere van de STAR Management Week deed CEO Ulrich Bez uit de doeken dat er "pas" 55 van de 77 zijn verkocht.

We hoorden begin 2009 al eens (via anonieme bronnen) dat de One-77 nog niet uitverkocht was, nu blijkt dat eind 2010 nog steeds niet alle exemplaren een eigenaar hebben gevonden. Is dat een probleem? Voor Aston Martin nog niet, want de officiële productieversie van de One-77 moet nog onthuld worden. Aston Martin is dus ook nog niet begonnen met de productie van deze nieuwe supercar.

Dr Bez wist vandaag verder te vertellen dat vanaf volgende maand de eerste klanten een proefrit kunnen maken met de One-77. Iedereen die op dit moment een koopcontract heeft ondertekend (voor £1,2 miljoen excl. belastingen) heeft dus nog geen meter kunnen rijden in deze auto.

De productie zal pas begin volgend jaar van start gaan. En voor dat productieproces heeft Aston Martin de hulp ingeroepen van Coventry Prototype Panels (CCP), inderdaad dat is het zelfde bedrijf dat tegenwoordig verantwoordelijk is voor de productie van Spyker’s. Overigens zal CPP niet de complete One-77 bouwen, ze zullen alleen de zogenaamde Body-In-White leveren. De auto’s zullen vervolgens in Gaydon worden afgebouwd.

Weten we nog dat de One-77 maar liefst 760 pk gaat krijgen? En dat hij ook uitgebreid op de ‘Ring wordt getest? En dat de topsnelheid minimaal 350 km/u gaat worden? Tot slot kunnen we melden dat er ook (minimaal) 1 exemplaar naar Nederland zal komen.