Zo ziet een kapotte Ferrari Enzo motor eruit

Auteur: , 117 Reacties

Een Amerikaanse eigenaar van een Ferrari Enzo kreeg onlangs de schrik van zijn leven toen hij op het circuit plotseling al het vermogen van zijn motor verloor. Hij wist met veel moeite nog naar de pits te komen, maar hij vreesde het ergste. En enkele dagen later bleek dat waar hij al voor vreesde was gebeurd, zijn motor had de geest gegeven.

Toen de motor werd opengemaakt bleek al snel dat een van de zuigers een enorm gat had en dat ook de kleppen boven die cilinder een flinke klap hadden gekregen. Wat de exacte reden is van het falen van de motor is niet helemaal duidelijk (waarschijnlijk een foutje met de klep), maar we weten wel zeker dat deze Ferrari voorlopig even niet meer zuigt.

De eigenaar stond vervolgens voor de keuze: reviseren of een nieuwe motor? Een nieuwe motor bij Ferrari kopen kost $200.000+ en dus heeft de eigenaar maar besloten om de motor te laten reviseren. Aan de ene kant omdat hij dan precies weet wat er wordt vervangen en hoe het werk wordt uitgevoerd, aan de andere kant omdat hij graag de originele motor wil behouden voor zijn Enzo.

Overigens schijnt het wel vaker te gebeuren dat Enzo motoren in de soep draaien. De man die deze motor gaat reviseren heeft enkele jaren geleden ook al eens een Enzo motor gereviseerd en het schijnt dat er in het Verenigd Koninkrijk ook de nodige motoren gesneuveld zijn.

Een leuk gegeven is wel dat zolang er geen motor in de Enzo zit de eigenaar hem gebruikt om kinderen door de straat te laten rijden. Een touw eraan en gaan met die banaan! (via: ferrarichat.com)

Ferrari Enzo motor kapot

Ferrari Enzo motor kapot

Ferrari Enzo motor kapot

Ferrari Enzo motor kapot

Ferrari Enzo motor kapot

Ferrari Enzo zonder motor