Man krijgt bon, rijdt weg, en crasht lesauto

Auteur: , 62 Reacties

Een 55-jarige Leeuwardenaar heeft maandag in het zicht van politieagenten een lesauto geramd, net nadat hij een bekeuring had gekregen.

De politie had de man vlak voor de botsing bekeurd, omdat hij geen kentekenplaat op zijn aanhangwagen had aangebracht. De Leeuwarder reed vervolgens met slippende banden en met loeiende motor weg. Op de eerstvolgende kruising verleende hij geen voorrang aan een lesauto, met een botsing tot gevolg. De 55-jarige man werd op de plek van het ongeval gehoord en kon vervolgens zijn tweede bon in ontvangst nemen. De reden is het niet verlenen van voorrang en het veroorzaken van gevaar in het verkeer.

De 20-jarige vrouw uit Leeuwarden, die in de lesauto achter het stuur zat, was erg ontdaan over de aanrijding. Het is niet bekend of ze gezakt is. De Autoblog Lesauto Bond (ALB) wil hierbij echter pleiten voor een cursus omgaan met paniek op kruisingen, inclusief een halfdaagse training aangaande omgangsvormen met autoriteit.

Fotocredit: pbelskamp op autojunk.nl