Officieel: Morgan gaat weer driewielers maken

Auteur: , 28 Reacties

Morgan Motor Company (MMC) is bij het jongere publiek vooral bekend om recente projecten als de Aero8, AeroMax, en de aankomende EvaGT. Toen het bedrijf ruim 100 jaar geleden begon, maakte het echter louter en alleen driewielers. Kort geleden werd al gespeculeerd op een revival hiervan, en deze speculatie was gegrond: Morgan gaat weer driewielers in elkaar sleutelen.

In een persbericht gooit het bedrijf uit Malvern, Worcestershire, er eerst een standaard slap milieuvriendelijk verhaal tegenaan dat bolstaat met termen als ‘downsizing’, en ‘the conservation of precious resources and the protection of our beautiful natural environment.’ Jaja, dat weten we nu wel, terzake graag.

De driewieler, die eenvoudigweg ‘Threeweeler’ gedoopt schijnt te worden, krijgt twee zitplaatsen. Hij heeft de beschikking over een Harley Davidson 1800 cc-motor, die gekoppeld is aan een Mazda 5-bak. Centraal in het gestroomlijnde design staat een met leer beklede vliegtuigachtige cockpit. Dit alles moet minder dan 500 kg gaan wegen, hetgeen de eigenaar een mooi compromis van zuinigheid en performance moet opleveren.

Het geschatte vermogen aan de wielen ligt op 100 pk. Dat lijkt misschien niet veel, maar vergeet niet dat het aantal krukas-pk’s hoger ligt, en dat het gewicht erg laag is. Hiermee wordt een geschatte topsnelheid van zo’n 185 km/u gehaald. 0-96 km/u gaat in 4,5 seconden. Verder zal de nieuwe Threeweeler flink naar smaak van de klant aangepast kunnen worden. Beelden ontbreken nog, maar zodra wij ze hebben, hebben jullie ze ook. We kunnen er in ieder geval van uit gaan dat ‘ie er beter uitziet, en wat strakker zal sturen dan een Reliant Robin.

Specification

The specification ensures the driver and passenger have exactly what they need whilst encapsulating the original Morgan Threewheeler’s DNA. The attractive themes apparent in the successful Sport range of traditional Morgans forms the basis of the specification of the cars. Eight Sport colours with black detailing and a choice of black or tan leather are offered.

Weight: 500kg (Est.)
Power: 100bhp (at wheel) (Est.)
Top Speed: 115mph (Est.)
0-60 : 4.5 seconds (Est.)
Engine: 1800cc ‘V twin’
Gearbox: 5 speed + reverse
Super formed aluminium body
Motorcycle homologation
Choice of 8 sport colours
Gloss black wheel arches and lamps
Gloss black wire wheels
Matt black exhausts + gloss heat shield
Nickel colored cowl
Super formed aluminium body
Gloss black roll hoops
Twin flyscreens
Black or tan leather
Leather seats, dash and side pads
Exposed tubular black chassis
Leather steering wheel + alloy centre
Black anodized dash panel
Aluminium ‘aircraft’ toggle switches
Body Colored trim panels
‘Bomb release’ style start button