Te koop: Sbarro GT1 concept

Auteur: , 23 Reacties

In een tijd waarin Jan en alleman gelimiteerde 'special editions' uitbrengt heeft de autokoper die zoekt naar échte exclusiviteit het maar moeilijk. Als zelfs Ford al een gelimiteerde Focus uitbrengt, wat gaat er dan nog voor exclusief door? Het antwoord is simpel: koop een Sbarro.

Bovenstaande GT1 stamt uit 1999 en heeft een prijskaartje van 1 miljoen euro. Het is een werkje van de Zwitserse carrosseriebouwer Franco Sbarro die zich in de loop der jaren uitleefde op Citroëns, Alfa’s en Ferrari’s. Naast het aanpassen van bestaande modellen, maakt Sbarro ook concepts en one-offs, waarvan de GT1 er eentje is.

Volgens onze informatie beschikt de GT1 over een 7,4 liter grote V8 (AMG) middenmotor die de achterwielen aandrijft. Om het geweld kwijt te kunnen zijn daar een paar banden in de maat 365/35ZR19 gemonteerd. Dankzij 600 pk, 612 Nm en een gewicht van 1.350 kg moet de GT1 in staat zijn een topsnelheid van 325 km/u te halen. Geen verkeerde waardes voor een auto van meer dan 10 jaar oud.

Helaas schijnt dit exemplaar niet over een karakteristiek Sbarro-designelement te beschikken, namelijk de naafloze wielen. Mocht je je wat meer willen verdiepen in de creaties van deze Zwitser, bekijk dan zijn site, of deze pagina waarop al zijn gerealiseerde modellen terug te vinden zijn. En mocht je nog ergens een miljoentje hebben liggen, dan kan je er natuurlijk zelf een aanschaffen.

Deze wagen staat al een behoorlijke tijd te koop, en schijnt bovendien ook nog eens fors in prijs gestegen te zijn. Een eerdere zoekopdracht leverde namelijk het volgende op: for sale: Other Sbarro GT1 (750000 EUR), Munich, Germany, en hierbij liep de link naar exact dezelfde auto. Zou de verkoper hem misschien helemaal niet willen verkopen?

Sbarro GT1

Sbarro GT1

Sbarro GT1

Sbarro GT1

Sbarro GT1

Sbarro GT1

Sbarro GT1

Sbarro GT1

Sbarro GT1

Met dank aan ‘koekepan’ voor de tip!