Maybach eRikscha DRS concept

Auteur: , 23 Reacties

Maybach toont in Los Angeles een ontwerp voor een elektrisch aangedreven luxe riksja. Het zou 's werelds eerste natuurlijk vervaardigde luxe auto moeten worden... Gaap?

De Maybach DRS (“Den-Riki-Sha”) moet ultralicht design met een uniek luxe exterieur en interieur combineren. Zoals gewoonlijk is het design totaal onrealistisch en zullen we dit soort apparaten niet snel op de weg zien, maar goed, het idee is leuk.

Het ontwerp is onderdeel van de Los Angeles Design Challenge, net zoals de Mercedes Biome Concept. De Maybach DRSis een elektrisch aangedreven riksja. De futuristische vierzitter wordt gecreĆ«erd door een soort DNA-cocon, waardoor het ’s werelds eerste natuurlijk geproduceerde voertuig is. De eRikscha weegt 1.000 Amerikaanse ponden (ongeveer 454 kilo) en kan tevens worden aangedreven door op de pedalen te trappen. Oftewel, dit is de eerste “human/electric hybrid”. Welkom in de toekomst.

De riksja is ontwikkeld door de ontwerpers van de Mercedes-Benz Advanced Design Studio in Tokio.