Ontwerper Bijan en Rolls-Royce slaan handen ineen

Auteur: , 21 Reacties

De beroemde Iraans-Amerikaanse designer Bijan, bekend van zijn knalgele Phantom Drophead Coupe, heeft gisteren in LA een deal gesloten met Rolls-Royce om maar liefst 30 exclusieve Phantom's te gaan aankleden. Kosten? Zo'n $1 miljoen per stuk.

Iedereen die de afgelopen jaren wel eens in LA geweest is en over Rodeo Drive in Beverly Hills heeft gelopen/gereden heeft ongetwijfeld de zeer opvallende knalgele Drophead Coupe voor zijn boutique. Daarnaast heeft hij ook nog 2 Bentley’s Azure (geel met zwart en zwart met geel), SLR McLaren (zwart met airbrush), Ferrari F430 (geel) en een bijzondere Bugatti Veyron die geel met zwart is en een airbrush tekening voorop heeft.

Bijan zal nauw samenwerken met de designafdeling van Rolls-Royce (ik gok met de Bespoke afdeling) om voor gefortuneerde Rolls-Royce klanten een Phantom met een speciale twist te ontwerpen. Het eerste exemplaar moet in de lente van 2011 gereed zijn. Ik ben benieuwd. (via: motorauthority.com)