Smeken om aandacht in een goudgele Hummer H1

Auteur: , 35 Reacties

Wanneer je zo ontzettend smeekt om aandacht door in een goudgele Hummer H1 te gaan rijden, dan zijn wij de lulligste niet en krijg je die aandacht van ons.

Als we de kentekengegevens van deze Hummer H1 opvragen, dan zien we dat deze opvallende verschijning uit 1997 in 2001 naar Nederland is gehaald. Hij weegt leeg maar liefst 3.160 kilo en wordt aangedreven door een 145 kW (196 pk) sterke 8 cilinder diesel. Dat zal dus niet al te rap gaan.

Dit doet me denken aan (en is een mooi bruggetje naar) een bericht dat ik vorige week las, waarin India’s milieuminister Jairam Ramesh tijdens een toespraak voor de Verenigde Naties, verklaarde dat grote brandstofverslindende SUV’s niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar simpelweg crimineel.

Zo’n opmerking is natuurlijk tegen het zere been van veel autobouwers, maar het waren de Duitse autobouwers die in de verdediging schoten en zich geroepen voelden om hier bij monde van de Duitse ambassadeur Thomas Mattussek op te reageren.

The German industry is also proud to have some of the most sustainable car companies in the world who have pioneered CO2 emission cuts and have next generation fuel efficiency standards in engines. The German Automotive industry has been continuously progressing to secure a sustainable future with fuel saving engines, state of the art recycling techniques and greener production facilities.

Leading German Automotive Manufacturers are already engaged in developing ground breaking fuel efficiency standards which may define how cars of tomorrow may be conceptualized.

Meer foto’s van deze H1 Autojunk, met dank aan rickb voor de spot.