Eerste detailfoto’s Chrysler 300C zijn bekend

Auteur: , 44 Reacties

We zagen nog niet zo lang geleden al vrij duidelijke spyshots voorbij komen van de nieuwe generatie Chrysler 300C. En nu acht Chrysler de tijd rijp om zelf wat detailfoto's met ons te delen. En dat ziet er niet verkeerd uit voor een Lancia Chrysler.

Op het vaste land van Europa zullen we deze tweede generatie 300C echter (in deze vorm) niet vaak gaan zien. Aangezien Fiat besloten heeft om het merk Chrysler op te heffen op het vaste land van Europa zullen we deze auto hier leren kennen als Lancia (verzin maar een naam). Alleen in het Verenigd Koninkrijk zal deze 300C ook daadwerkelijk als Chrysler verkocht worden. Het merk Lancia wordt daar immers al jaren niet meer verkocht.

Onder de motorkap van de 300C zullen (in Amerika) in elk geval een 3.6 Pentastar V6 en 5.7 HEMI V8 te vinden zijn en waarschijnlijk ook nog de nieuwe 6.4 HEMI V8. Welke motoren we in Europa krijgen is nog niet bekend.

Sergio Marchionne heeft overigens onlangs bevestigd dat (een versie) van de nieuwe Chrysler 300C in Europa verkocht zal worden als Lancia. De woorden die hij gebruikte waren: totally confirmed.

Denk overigens niet dat Fiat zo dom zal zijn om alleen de Chrysler badges te vervangen door Lancia badges en het model hier vervolgens te verkopen. Ze zullen in Italie ongetwijfeld zo slim zijn het uiterlijk van de 300C wat Italiaanser te maken en het onderstel af te stemmen op de Europese smaak. Ook heb ik zo’n flauw vermoeden dat de dikke HEMI V8 motoren de oversteek naar Europa niet zullen maken. De Lancia zal waarschijnlijk wel leverbaar worden met de 3.6 Pentastar V6 en wat dikke diesels.

Hoe de vork precies in de steel gaat zitten weten we nog niet, maar volgend jaar moet de tot Lancia verbouwde 300C bij ons op de markt verschijnen en weten we dus meer. (via: chrysler.com)

Chrysler 300C 2011 teaser

Chrysler 300C 2011 teaser

Chrysler 300C 2011 teaser

Chrysler 300C 2011 teaser

Chrysler 300C 2011 teaser

Chrysler 300C 2011 teaser

Chrysler 300C 2011 teaser

Chrysler 300C 2011 teaser

Chrysler 300C 2011 teaser