Video: er was eens een BMW E30 M3 in het WRC

Auteur: , 45 Reacties

Tussen de legendes als de Audi Quattro en Lancia Delta heeft de BMW E30 M3 nooit veel voet aan de grond gehad. Toch stond de auto zeker wel zijn mannetje op rally-stages. Als Prodrive-uitvoering kon je ook in het WRC van het fabuleuze E30-chassis genieten.

Echte mannen rijden offroad met een rwd-auto. Maakt niet uit waar. Robby Gordon reed er verschillende Dakar-rally’s mee. In de jaren ’70 en later in de jaren ’80 konden we genieten van de Lancia Stratos en 037 in verschillende rally-kampioenschappen. Natuurlijk hebben de achterwiel aangedreven auto’s iets minder grip. Je moet vooral veel harder werken om dat beetje grip wat je hebt te vinden en goed te gebruiken.

Op zijn achterwielen, met opgepepte 300pk viercilinder wist de E30 prodrive’s eerste WRC-winst binnen te slepen. In 1990 vond Prodrive het wel welletjes. De E30 werd ook niet veel later vervangen door de E36.