Primeur: de nieuwe Audi A6!

Auteur: , 313 Reacties

Na de spyshots en een onduidelijke teaser hebben we hier -één dag voordat het oude-media-embargo afloopt- de officiële foto's voor jullie. Dit is de nieuwe Audi A6.

Zoals verwacht wordt de nieuwe A6 geen revolutie binnen het modellengamma, maar wordt er rustig verder geborduurd op het familiegezicht zoals we dat al kennen van de nieuwe A7 & A8. Vooral het interieur doet denken aan dat van de A7, en dat is beslist geen straf.

Het uiterlijk is dus geen grote verrassing. Sterker nog, je moet goed kijken wil je deze Audi kunnen onderscheiden van zijn voorganger. Het zijn vooral de nieuwe LED-koplampen en -achterlichten, grille en de licht gewijzigde bumpers waaraan je hem kunt herkennen. Nog even wat info die al bekend was: de nieuwe A6 staat op een MLB-platform dat voor een gedeelte (20%) uit aluminium bestaat. Ze zetten dus in op gewichtsbesparing.

Het motorenaanbod zal bestaan uit een veelvoud van TDI- en TFSI-blokken, eventueel te combineren met Quattro-aandrijving. Dat zal geen grote verrassingen met zich mee brengen, maar daar horen we morgen ongetwijfeld meer over, als Audi de rest van de info vrijgeeft. Op de foto’s is trouwens een 3.0 liter V6 TDI afgebeeld. Op de autosalon van Genève is de nieuwbakken A6 voor het eerst in het echt te bewonderen.

Via deze weg willen we de Nederlandse papier-journo’s bedanken die hun achterdeur niet goed op slot hadden zitten, waardoor iedereen nu een dag eerder dan gepland kennis kan maken met de nieuwe Audi A6. We owe you. Foto’s!

UPDATE: Er is meer info over de motoren naar buiten gekomen. De benzine-instapper wordt een 2.8 FSI met 208 pk. Daarboven zit de 3.0 TFSI (compressor powerrrr) met 300 paardjes. Handschoen-tankers kunnen instappen bij een 2.0 vierpitter met 163 of 177 pk aan boord. Daarboven zit de 3.0 TDI, met de keuze uit 204 of 245 pk. V8-modellen (S6 & RS6) laten nog even op zich wachten. Alle officiële informatie is inmiddels HIER te vinden!

Met dank aan Johan voor de tip!