Geen lijkwagen, wel veel ruimte: Binz E-Klasse XTEND

Auteur: , 57 Reacties

Zo'n 1,5 maand geleden choqueerde coachbuilder Binz de wereld met hun idee om met een XXXXL versie van de E-Klasse Estate op de markt te komen. Meestal denk je bij zoiets meteen aan een lijkwagen, maar in dit geval is de extra ruimte voor levende mensen en heeeel veel boodschappen.

De Binz XTEND had zijn debuut moeten maken heeft zijn debuut gemaakt tijdens de beurs van Essen, er stond ook nog een E-Klasse met 6-deuren). Ook hebben we inmiddels de eerste persfoto’s en informatie boven water weten te halen van deze bizarre creatie. Zo is de wielbasis ruim 3,7 meter (een Maybach 57 komt tot 3,4 meter) en de totale lengte van dit gevaart ie maar liefst 5.756 millimeter. En dat zie je ook wel terug in het gewicht, want dit bakbeest weegt zo’n 2.100 kilo.

Voor de aandrijving kan je kiezen tussen een E250 CDI, E350 CGI of een E500. Doe mij maar een zwarte E500 XTEND met een beige interieur. En het zou wellicht ook wel iets zijn voor Sinterklaas. Meer informatie over deze creatie van Binz kan je HIER vinden.

Binz E-Klasse XTEND

Binz E-Klasse XTEND afmetingen

Binz E-Klasse XTEND specs