Volkswagen New Midsize Sedan is gespot

Auteur: , 83 Reacties

We weten al geruime tijd dat Volkswagen voor de Amerikanen een NMS (New Midsize Sedan) in petto heeft. Een sedan, maar dan groter en goedkoper dan een Passat. Maar waarom nemen de Yanks eigenlijk geen genoegen met een Passat? Nou, simpelweg omdat deze te klein en te duur is voor VS-begrippen. En dankzij deze spyshots weten we nu hoe deze poor-mans-Passat er ongeveer uit zal gaan zien.

De NMS (uiteindelijke modelnaam is nog niet bekend) zal op termijn de Passat vervangen in Noord Amerika. De bedoeling is dat deze vierdeurs in 2011 op de markt komt. Daar moet hij de strijd aan gaan met de gevestigde sedan-orde van Japanse en Koreaanse makelij.

Hij is dus groter dan een Passat, kleiner dan een Phaeton en relatief goedkoop om te produceren. Gevolg hiervan is dat de NMS voor een prijs van om en nabij de $20.000 in de showrooms komt te staan. Amerikanen waarderen dat, ook al is het kwaliteitsniveau minder hoog. VW hoopt in de VS per jaar zo’n 120.000 NMSjes te kunnen slijten.

Volkswagen New Midsize Sedan spyshot

Saillant detail is dat deze budget-Passaai mede door Shanghai Volkswagen Automotive is ontwikkeld. Het is dan ook vrijwel zeker dat deze kiloknaller in autovorm ook op de Chinese markt terecht zal komen. Hier hoeven we niet te vrezen dat dit ons straatbeeld komt versieren/versaaien (zelf even kiezen), Europa krijgt ‘m namelijk niet. (fotocredit: jokeforblog)

Volkswagen New Midsize Sedan spyshot