Video: een kwart eeuw BMW M3

Auteur: , 40 Reacties

De naam 'M3' draait dit jaar alweer 25 jaar mee in autoland. Zes maanden geleden maakte we jullie daar al even attent op middels dit videotopic. BMW gooit er op de valreep nu nog even een compilatiefilmpje tussendoor. En ja, we voelen ons verplicht om dit met jullie te delen.

Van de eerste E30 M3 -met zijn 2.3 liter viercilinder- tot aan de huidige E92 met een V8 die 420 pk’s op de achterwielen afvuurt. Ze begonnen met een vierpitter, schakelde toen over naar een zescilinder (E36 & E46) en sinds 2007 huist er een stoempende V8 onder de motorkap van de laatste generatie M3. En over de rijeigenschappen van de M3tjes hoeven we jullie weinig meer te vertellen. Iedereen weet dat het daarmee wel goed zit, al een kwart eeuw lang.

BMW vond het tijd worden om filmmateriaal van deze vier generaties aan M3-geweld in een kort overzicht te zetten. Hoewel 3:31 minuten natuurlijk amper genoeg is om de M3 uit te leggen, geeft het toch een aardige sfeerimpressie van deze ultieme 3-Series. Oh, en diehard Bimmerfanboys dienen eerst even een Kleenexbox klaar te zetten. Klaar? Bekijk ‘m op Autojunk!

Klik HIER voor instant BimmerPr0n