Enorme stijging aantal boetes voor te late APK keuring

Auteur: , 30 Reacties

Lakse automobilisten maken er steeds vaker een potje van want er zijn vorig jaar fors meer bekeuringen uitgedeeld aan mensen die hun auto niet op tijd hebben laten keuren voor de APK. Werden hiervoor vorig jaar nog zo'n 340.000 boetes uitgedeeld, dit jaar werd er liefst 410.000 keer een proces verbaal verstuurd. Dit is een stevige toename van 20 procent.

Het aantal boetes spekt de schatkist dit jaar met ruim 37 miljoen euro, zo blijkt uit onderzoek van de Stichting Blij dat ik Rij. Dat smaakt naar meer, want kost de boete nu nog 90 euro, vanaf 1 januari 2011 wordt dat 103,50 euro, oftewel een verhoging van 15%.

De Stichting Blij dat ik Rij vindt het welletjes geweest en komt nu met een initiatief: het APK alert. Via de website www.blijdatikrij.nl kan de automobilist zich gratis aanmelden voor de digitale APK Alert. Deze alert herinnert automobilisten via de e-mail op tijd en regelmatig aan de APK keuring zolang degene daar zelf nog geen actie op heeft ondernomen. Uiteraard tenzij men de auto bewust niet op tijd laat keuren, kan hiermee een boete worden voorkomen.