Krijgt de Alfa Romeo MiTo een tweecilinder (TwinAir)?

Auteur: , 69 Reacties

Downsizing is de shit, zo denkt men er bij de Fiat Groep tenminste over. Dat ze de Fiat 500 daarom met een tweecilinderige motor uitrusten is logisch. 85 pk (of in de toekomst 105 pk) is simpelweg genoeg voor de auto van je vriendin. Maar nu horen we geluiden dat de Alfa Romeo MiTo vanaf 2012, als hij zijn faceliftje krijgt, ook de beschikking over deze tweepitter krijgt. Too much ehh.. less?

De 2-cilinder motor uit de Fiat-schappen is dankzij inventieve MultiAir-techniek en een turbo in staat om 105 pk’s te produceren. Voeg daar een start/stop-systeem aan toe, hang het compacte blokje voorin een MiTo en hij is in staat om op papier een verbruik van 4.5 l/100km te realiseren. Daar worden wij niet wam of koud van, maar bijtellingsgeile leaserijders zullen het erg kunnen waarderen als deze auto in de 14% bijtellingscategorie valt (net als zijn dieselende broertje) aangezien de CO2-uitpuf evenredig laag zal zijn.

Voorlopig is het door de PR-mensen van Alfa Romeo nog niet bevestigd of de tweecilinder zijn weg zal vinden naar de MiTo, maar erg lang zal dat waarschijnlijk niet duren. Het 900cc TwinAir-blokje in ‘actie’ zien kan HIER. (bron: automobile-magazine.fr)

“]