BMW Vision (i8) Concept gespot in Abu Dhabi

Auteur: , 41 Reacties

Dat BMW zijn 'Vision EfficientDynamics Concept' in productie gaat nemen is bekend, in 2013 om precies te zijn. En aangezien zo'n lange naam niet zo lekker bekt hebben ze onlangs maar de merknaam 'i' vastgelegd, een verzamelnaam voor al hun extra zuinige toekomstige modellen. In Abu Dhabi werd de Vision op het lokale circuit op de gevoelige plaat vastgelegd.

Allereerst de naamgeving van het Vision-concept. Vanaf nu zullen wij deze tot nader order als ‘i8’ aanduiden (hoewel ook de naam i100 rondzoemt). Een insider van BMWblog kwam hier mee naar voren, en deze bron wordt als betrouwbaar beschouwd, dus houden we voorlopig even i8 aan. De i8 wordt gepositioneerd als een ‘halo vehicle’ aan de bovenkant van het i-segment. Of deze naam ook de definitieve versie zal halen is verre van zeker.

Enfin, waar waren we gebleven? Abu Dhabi. Uit de foto’s komt naar voren dat BMW er met een fotoshoot bezig was. Hun aanwezigheid in het Midden-Oosten is te verklaren uit het feit dat de i8 momenteel een rondje doet langs de lokale autoshows. Hij stond op de Koeweit Motor Show, en hoogstwaarschijnlijk maakt hij ook binnenkort zijn opwachting op de Qatar Motor Show. De styling is ietwat aangepast sinds zijn debuut in 2009 op de IAA in Frankfurt. Hij ziet er nog steeds futuristisch uit, maar de motorkap en de deuren hebben een herbewerking ondergaan. Tevens heeft ‘ie wat meer kleur gekregen. Aangezien het nog even duurt alvorens de i8 productierijp is verwachten we nog de nodige wijzigingen.

De i8 wordt aangedreven door een 1.5 liter turbodiesel, gekoppeld aan twee elektromotoren. Samen zijn ze goed voor 356 pk en 800 Nm. 0-100 kan in 4,8 seconden en een topsnelheid van 250 km/u is mogelijk. Desondanks geeft BMW een verbruik van slechts 3,76 l/100 km op.

De foto’s werden gemaakt door een lid van Team Speed. Meer foto’s zijn in deze post op hun forum te bekijken. Een video van de i8 op het circuit vind je HIER.