Meer details Wiesmann MF5 duiken op

Auteur: , 26 Reacties

Sinds BMW de productie van haar hoogtoerige V10 (bekend uit de M5 en M6) heeft gestaakt, heeft ook Wiesmann het bijltje er bij neergegooid voor wat betreft de MF5 GT in zijn huidige vorm. Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij verdwijnt, BMW's M-divisie heeft per slot van rekening nog genoeg lekkers op de plank liggen. En dus wordt er hard gewerkt aan een upgrade voor Wiesmanns topmodel. En hierover zijn nieuwe details verschenen.

Op hun website hebben de heren uit Dülmen onlangs de informatie een update gegeven. Hieruit blijkt dat het nu 100 procent zeker is dat de nieuwe MF5 het 4,4 liter grote twinturbo V8-blok uit de X5/X6M krijgt. Wereldschokkend is dit niet, want de primeur van het motorblok in de nieuwe M5 houdt BMW uiteraard voor zichzelf. Aangezien Wiesmann de powerplants altijd zonder wijzigingen in hun modellen lepelt komt het vermogen van de nieuwe MF5 dan ook uit op 555 pk. Aangezien er wat minder kilo’s voortgetrokken hoeven te worden dan in de BMW-SUV’s gaat de 0-100 in slechts 3,9 seconden. De topsnelheid komt uit op een gruwelijke 311 km/u.

Bovenstaande specs verschillen niet van de specs die bij de huidige MF5 worden opgegeven, dus misschien is het een conservatieve schatting, en kan een goede bestuurder wellicht nog een beetje meer uit de nieuwe MF5 halen. Maar aan de andere kant: of je nou 3,8 of 3,9 seconden over de sprint doet, bloedsnel is het sowieso.

Screenshot MF5

Wanneer kunnen we de ‘nieuwe’ Wiesmann verwachten? Het bedrijf heeft bekend gemaakt hem in Genève te tonen, samen met zijn kleinere broertje, de MF4. Dit laatste model krijgt overigens dezelfde motor, maar dan zoals hij in BMW’s 50i-modellen ligt, met 407 pk dus. Het uiterlijk zal misschien enkele lichte wijzigingen hebben ondergaan, anders zou men dit type niet met camouflage de weg op hebben gestuurd. In maart zullen we hem eens aan een nadere inspectie onderwerpen.

Met dank aan iedereen voor de tips!