RENNtech leeft zich uit op de CLK 63 Black Series

Auteur: , 23 Reacties

Sommige mensen zijn van mening dat een standaard Mercedes CLK 63 Black Series er niet agressief genoeg uitziet. Voor die mensen is er RENNtech.

RENNtech kan je BS voorzien van een aantal aerodynamische verbeteringen, allen gemaakt uit carbon fiber van de hoogste kwaliteit en te leveren in een matte look of met glansafwerking. Zowel de prestaties als het weggedrag zouden door deze updates verbeterd moeten worden.

Optie één is een front splitter, verantwoordelijk voor meer downforce en een verbeterde luchtstroom naar de remmen om slijtage en fading tegen te gaan. De prijs voor deze optie is $2450 dollar. De tweede optie bestaat uit air ducts voor de voorremmen. Ook deze hebben als doel meer koeling te bieden aan de remmen, ze kosten $1250 dollar. De derde optie is de 63 carbon airbox met een volledig herontworpen vacuum kamer die zorgt voor een extra 10 paardenkrachten. Kosten voor dit kunststukje zijn $2795 keiharde Amerikaanse dollars.

Aan de achterzijde is een diffuser gemonteerd, net als alle andere onderdelen vervaardigd uit carbon. Zeker niet alleen voor de looks, het ding heeft echt een functie en verbetert de downforce. Ook is er een speciale opening gemaakt om de oliekoeler van het differentieel optimaal van frisse lucht te voorzien. Prijs: $3250 euro. De DTM aanpasbare achterspoiler kost nog eens $3350 dollar en moet zorgen voor meer downforce en stabiliteit op hoge snelheid. Om het geheel af te ronden zijn er nog adjustable camber bushings gemonteerd á $1250 dollar voor en $945 dollar achter. Op die manier kan je je bandensetting optimaal aanpassen aan elk circuit dat je onveilig maakt in je CLK 63 AMG Black Series.

En hoe dat er allemaal uitziet, dat ziet u in de gallery. Enjoy.