Nieuw van Toyota: Prius V & Prius C

Auteur: , 77 Reacties

Ook Toyota heeft voor het autofeestje in Detroit nieuwe modellen ingepakt en meegenomen. We wisten al dat ze de MPV-variant van de Prius zouden gaan onthullen, maar er is nóg een model meegereisd vanuit Japan; de Prius C.

Eerst even over die nieuwe personenvervoerder van Toyota. Die gaat dus geen Alpha heten, maar simpelweg Prius V (de V staat voor ‘Versatility’). Qua uiterlijk onmiskenbaar een auto uit de Prius-familie, maar dan opgepompt, meer binnenruimte/opbergruimte en stoelen op de tweede rij die te verschuiven zijn. Wie omhoog kijkt in de ‘V’ zal de schone buitenlucht (want hé, je rijdt immers Prius) kunnen aanschouwen door het nieuwe panorama schuifdak.

De familiewagen zal vooral potentiële klanten in de VS moeten gaan verleiden. Onder de kap ligt de welbekende 1.8 vierpitter met een aangekoppelde elektromotor, samen goed voor 136 pk. Wat de CO2-uitstoot van dit apparaat is- en in welke bijtellingscategorie deze familiebak in Nederland valt- is nog niet bekend gemaakt.

Ook nieuw is de Prius C, een auto volledig gericht op de Amerikaanse markt. Deze Full Hybrid staat eveneens op het onderstel van de huidige Prius maar is een tikkie compacter uitgevoerd. In Detroit hebben ze ‘m als concept op de beursvloer gezet, en hier gaan we ongetwijfeld meer van horen.