Top10 voertuigen om een Zombie Attack te overleven

Auteur: , 163 Reacties

De dag dat de aarde vergeven is van hersendode zombies, op die dag vraag je jezelf af: waarom is mijn auto nog niet zombieproof? Welnu, hier heb je tien automotive suggesties om een zombie-aanval mee te overleven.

Wat heb je nodig om de levende doden te weerstaan? Aan een sedan, hatchback, gezinsmobiel of sportwagen heb je niet zo veel. Luister dus niet naar Toyota. De voorkeur gaat uit naar iets dat ook buiten de gebaande paden heel blijft. Supersnel hoeft je vervoer niet te zijn, zombies zijn dat immers ook niet. Wel dient de buitenkant voldoende stevig te zijn zodat zombies geen kans hebben om je te besmetten. Veel opberg-/slaapruimte, GPS, bullbars en een eventuele shotgunhouder komen ook goed van pas.

Goed, hier zijn onze tien suggesties om de aanstaande(?) Grote Zombie Attack te overleven.

Nr. 10: Hummer H2 met shotgun

Shooting Sports Hummer

Onmisbaar tijdens een zombie-uitbraak van formaat: de shotgun. Effectief geweer om walkers van korte afstand voor 100% mee uit te schakelen. In de VS zijn genoeg H2’s te koop die standaard worden geleverd met een shotgun. Het beste is om de Hummer te combineren met schedelcrushende rupsbanden, geen massa die jou dan tegenhoudt, maar hou wel rekening met een topsnelheid die lager ligt.

Nr. 9: Verlengde G-Klasse met V12

Mercedes G 63 Lang

De solide container van Mercedes, voorzien van een twaalfcilinder met 444 pk en 620 Nm. Deze terreinbikkel staat op een verlengd chassis en biedt binnenin dus voldoende ruimte om het met zes man lange tijd uit te houden tijdens een Zombie Attack. Genoeg opbergruimte voor wapens, maar het drinkgedrag van deze bak kan echter problematisch worden tijdens het wegvallen van de beschaving. Extra jerrycans met brandstof op het dak wordt aanbevolen.

Nr. 8:. Vault XXL2 Limousine

kluis

Wat deze kluis-op-wielen mist aan topsnelheid, maakt hij ruimschoots goed met zijn onverwoestbare buitenkant. Deze kogelwerende truck biedt je voor zeer lange tijd een veilig onderkomen, geen levende dode die hier binnenkomt. Door de handige schietluikjes in de portieren heb je altijd de mogelijkheid om zombies op een veilige manier uit te schakelen. De prijs en draaicirkel zijn echter minpunten.

Nr. 7:. GMC Sierra All Terrain HD

GMC Sierra All Terrain HD

Heersende pickup van GMC. Hoog op d’n poten en een stoempende 6.6-liter V8 diesel met 397 pk en een megakoppel van 1.038 Nm aan boord. Hiermee ben je op elk terrein de baas. Eindbaas zelfs. Binnenin stroomt het over van luxe en er is voldoende ruimte om zombiekillende shotguns op te bergen. Eén nadeel, deze Amerikaanse bolide verkeert nog in conceptfase. Jammer, op naar nummer zes.

Nr. 6:. Ford F650 XLT Super Duty

Ford F-650 XLT Super Duty

Deze mág gewoon niet ontbreken. De moeder aller pickups. Zo kolossaal dat je het niet eens merkt wanneer je over een meute zombies paradeert. De topsnelheid is echter beperkt, maar het monsterkoppel zorgt ervoor dat je vrijwel overal doorheen baggert. En ja, ze rijden rond in Nederland.

Nr. 5:. Knight XV

Knight XV

De Knight XV, een auto die gemaakt lijkt te zijn om aanvallen van zombies of ander gespuis te weerstaan. Deze tiencilinderige Rus is niet alleen belachelijk groot, hij is ook nog eens belachelijk luxe aan de binnenkant. Dus terwijl je zombies plet met je voorbanden kan je zelf rustig genieten van een minibar, flatscreen of een sigaar die onder ideale omstandigheden worden bewaard in de Cigar Humidor. Met een gewicht van 5.454 kg wellicht wat aan de forse kant om je snel uit de voeten te maken. Niet dat dat nodig is met deze bak, maar toch.

Nr. 4:. Hummer H1

Goudgele Hummer H1

Last van keuzestress? Neem een H1, simpelweg omdat ‘ie in een post-apocalyptische omgeving beter is dan een H2. Beproefde techniek waar geen zwalkende zombie tegenop kan. En met een V8 diesel ook nog eens beresterk (qua koppel dan). Verdere uitleg overbodig. Meer van dit in ons H1-archief.

Nr. 3:. Gepantserd rupsvoertuig

Verras je vriendin voor kerst: koop een tank

Een tank, maar dan zonder geschutskoepel. Heb je namelijk niets aan tijdens de Grote ZombieCrisis. Deze voertuigen worden nog wel eens te koop aangeboden, ook in Nederland. Tot op zekere hoogte onverwoestbaar en genoeg ruimte voor guns. Het brandstofverbruik en de wendbaarheid kunnen echter iets tegenvallen.

Nr. 2:. SportChassis P4XL

Big pimpin

“Everything about this truck is big!” aldus de fabrikant, en dat klopt aardig. Een weerzinwekkend grote truck (rijbewijs C1 verplicht) met een 8.3L dieselmotor aan boord die er 330 pk tegenaan gooit en een koppel op de weg legt waar je een planeet mee kan laten stoppen met draaien. Binnenin genoeg ruimte om lange tijd te overleven. Ook erg geliefd bij sporters.

Nr. 1:. Dartz Prombron Red Diamond

Meisje duwt tegen Russische Asobak

De ultieme AsoBak van dit moment en óók nog eens gepantserd. Wat wil je nog meer in tijden van wereldwijde zombieterreur? Precies, geen bolide die meer schijt heeft aan rondzwervende zombies dan dit Rusische juweeltje. En op elke hoek een 22 inch kogelwerende velg zodat je nergens last van hebt tijdens je dagelijkse patrouille. Wel oppassen met hard kapot rijden van zombietuig, die witgouden badges met diamanten wil je natuurlijk wel een beetje schoonhouden. Je krijgt er trouwens een fles Russo Baltique Vodka bij, altijd welkom in dagen van wanhoop.

Maarrr, er zijn natuurlijk meer mogelijkheden om de onafwendbare zombie-attack te overleven per auto. Mocht je niet zo snel aan een van de bovenstaande wagens kunnen komen, maar heb je wel een potente 4X4 in bezit? Geen nood. Ombouwen naar een zombieproof voertuig is best simpel. In de video hieronder zie je hoe dat moet. Veel geluk jongens, wij gaan alvast shotguns hamsteren.