Neemt Volkswagen afscheid van de 1.4 TSI-motor?

Auteur: , 52 Reacties

De bekende TSI-motoren van VW -nog maar een paar jaar op de markt- zouden onder druk staan. Nee, daarmee doelen we niet op drukvulling, maar op het feit dat Volkswagen zou overwegen om de productie van deze turbo- en compressor-torretjes te staken, zo melden bronnen.

Drie keer raden waar dit op neer komt. Juist, de productie van de 1.4 TSI zou simpelweg te duur zijn. Complexe technologie heeft nou eenmaal een prijskaartje, maar het direct ingespoten en gedownsizede blok kan ook worden vervangen door een nieuw type benzinemotor met alleen turbotechnologie waarmee het zelfde resultaat te behalen valt, zo hebben insiders tegenover Autocar verklaard.

De vraag is in hoeverre deze geruchten waar zijn. Het blokje (dat maximaal 180 pk weet op te hoesten, tuners niet meegerekend) lijkt nog wel even mee te kunnen, zit in veel VW-modellen en won in 2009 en 2010 de Engine of the Year-award. Ach, laat anders meteen ook maar de G60-techniek terugkomen.

Met dank aan W0o0dy voor de tip!