Snelheidsdeken zorgt voor langere files, lagere snelheid

Auteur: , 50 Reacties

Afgelopen vrijdag waarschuwden we jullie al dat er vanaf vandaag geëxperimenteerd zou worden door Rijkswaterstaat met een "snelheidsdeken" op de A16 & A58. Je weet niet wat een snelheidsdeken is? Shame on you! Door een snelheidsdeken (aka snelheidsverlaging) in te stellen in de spits hoopt 'men' dat je daarom vlotter kan doorrijden. Maar dat lijkt dus niet te werken.

Dankzij die geweldige snelheidsdeken mag je op de A58 bij Oirschot en op de A16 tussen Zonzeel en Dordrecht slechts 90 km/u en op de A58 bij Moergestel is de maximale zelfs beperkt tot 70 km/u. Volgens Rijkswaterstaat was de file op de A58 vandaag langer dan normaal, maar wel dat de file later ontstond en het zwaartepunt oostelijker lag. En: “Dat is winst.” aldus Rijkswaterstaat.

Maar goed, dit is natuurlijk pas de eerste dag van de twee maanden durende proef. Wellicht moest iedereen nog even wennen aan de nieuwe maatregelen en trapte iedereen van schrik vol op de rem. We zullen over 2 maanden laten weten hoe het geheel uiteindelijk is uitgepakt. (via: telegraaf.nl)