Saab 9-5 Estate gespot in de Zweedse buitenlucht

Auteur: , 35 Reacties

Twee weken geleden gaf Saab een eerste afbeelding van de Saab 9-5 Estate vrij, maar de auto wordt volgende maand in Genève feitelijk gepresenteerd. Als je wilt dat het nog een beetje een verrassing blijft, moet je natuurlijk niet opzichtig door het Zweedse Trollhattan gaan rijden.

Daar werd de 9-5 Estate namelijk gespot, open en bloot op een setje winterbanden en zonder enige camouflage. Dit exemplaar heeft een Aero TTiD badge, wat er op duidt dat hij is uitgerust met de 190 pk sterke turbodiesel die we ook in de sedan vinden.

Zoals we je dus al eerder vertelden, biedt de Estate met de achterbank neergeklapt, een laadruimte van bijna twee meter (1962 mm) en een capaciteit tot 1600 liter (527 liter, achterbank omhoog). De auto zal na de zomer bij de dealers verschijnen, met een motorenaanbod dat is overgenomen van de sedan. (via: saabsunited)
Saab 9-5 Estate