Ratten saboteren knusse Chevrolet Volt

Auteur: , 25 Reacties

De Chevrolet Volt rijdt eindelijk rond. In Amerika althans, wij moeten nog even wachten op onze Opel Ampera. Eigenlijk reed de Volt rond want ze worden geplaagd door ratten-terreur. Die houden wel van de knusse, warme (deels) elektrische auto.

Denk je het milieu te helpen door een hybride/elektrische auto te rijden, bijten ze alsnog je kabels stuk. Niet alleen marters zijn een probleem. Ratten kunnen er ook wat van.

Het probleem waar men nu tegenaan loopt zijn de accu’s. Meer specifiek het warmhouden van de accu’s bij stalling en opladen. Om de accu’s in topconditie te houden houdt de Chevrolet Volt deze op een stabiele temperatuur wanneer deze aan het stopcontact hangt. De warmte die hiermee gepaard gaat lokt de beestjes letterlijk de auto in. Eenmaal binnen is de kabelboom een onweerstaanbaar slachtoffer.

Eenzelfde probleem kan zich voordoen bij elektrische auto’s die de accu’s op temperatuur houden. Stijgen de temperaturen ’s nachts binnenkort weer dan is het probleem ook verholpen. Tot de volgende winter. Of krijgen plugin-hybride en elektrische rijders binnenkort garage’s op poten? (bron: kickingtires)