Eerste stukje van de nieuwe Saab conceptcar

Auteur: , 15 Reacties

Op de Autosalon van Genève moet het gebeuren. Daar zal Saab een nieuwe conceptcar onthullen, een auto in zijn geheel ontworpen door Jason Castriota. En ze nemen meer Saabspul mee.

Het is dus nog even afwachten hoe deze bolide er in het echt uit zal zien, maar als we Saab mogen geloven is deze auto een voorbode op de toekomstige designrichting van het merk. En waarschijnlijk zal de Saab 92 het eerste model zijn waarbij we er iets van terugzien. Leuk, maar ehh.. zien we daar nou een zonneklep op de voorkant? Anyway, een groter plaatje met tekst en uitleg staat HIER.

De Saab-stand in Genève zal verder worden aangevuld met nog drie primeurs, te zien op de foto hier beneden. Als eerst is daar de 9-5 Estate, waarvan we het uiterlijk al kennen. Daarnaast komen de Zweden met een 9-3 en 9-3 Cabrio aanzetten. Waarschijnlijk zijn dit ‘special editions’ om te vieren dat het merk inmiddels al een jaar als onafhankelijke autofabrikant -en met een Nederlands tintje- door het leven gaat. (via SaabsUnited)

Saab Primeur Galore