Opgevoerde Mégane RSjes voor Franse Gendarmerie

Auteur: , 65 Reacties

In oktober vorig jaar kondigden we het al aan, en inmiddels zijn de eerste Mégane RS modellen gearriveerd bij de Franse snelwegpolitie.

De vloot met Subaru Impreza’s wordt vervangen door -wederom- een product van eigen bodem. In totaal heeft de Franse overheid 70 stuks van deze rappe Renault besteld. Uiteraard zijn ze aan de binnenkant aangepast aan de wensen van de politie, maar ook onder de kap hebben deze politiewagens een stukje extra pit meegekregen. Hierdoor halen ze een topsnelheid van 255 km/u (standaard: 250) en stuiven ze in 5,8 tellen naar de honderd (standaard: 6,1). Tja, probeer dan deze Franse cops maar eens voor te blijven met je begrensde Duitser.

Gelukkig voor de agenten die erin mogen rijden is de aanbesteder zo slim geweest om de Mégane RS met het Cup-chassis uit te rusten. Dat stuurt toch net even wat strakker, ook op hoge snelheden. Daarnaast beschikken de met zwaailichten getooide Renaults over 18 inch wielen. FOTO’S!

UPDATE: Gendarmerie promotievideo (inclusief achtervolgin, w00t!) staat op Autojunk.

Franse pliesie neemt eerste Mégane RS in ontvangst

Met dank aan Guido voor de tip!