Een dikke V12 in je G-Klasse: BRABUS 800 Widestar

Auteur: , 28 Reacties

Hoe krankzinning wil je het hebben? Een extra brede G-Klasse met onder de motorkap een 6.3 liter grote BiTurbo V12 met 800 pk/1.100 Nm, 23 inch velgen en een topsnelheid van 270 km/u. Blijkbaar is genoeg nooit genoeg bij Brabus.

We kenden al een V12 G-Klasse van Brabus met ‘slechts’ 700 pk, maar nu weten ze er nog eens 100 pk extra uit te peuteren. Met mijn verstand kan ik er niet bij, maar er zullen ongetwijfeld mensen op deze aardbol zijn die dit volstrekt normaal vinden en ook nog eens het geld er voor over hebben.

Met het idee van 800 pk in een zeecontainer kan ik overigens nog wel een beetje leven, alleen die Widestar bodykit hoeft van mij niet perse. Maar gelukkig heeft iedereen op deze wereld zijn eigen maak en voorkeur.