Nieuw logo voor Skoda

Auteur: , 21 Reacties

Auto-logo's evolueren door de jaren heen, dus zo nu en dan prijkt er wat nieuws op de motorkap. Meestal heeft dit niet zo veel om het lijf, want je logo is je visitekaartje, dus dat wil je niet te radicaal veranderen. Skoda zal in Genève een nieuw logo en Corporate Identity (CI) introduceren. En zo gaat het nieuwe logo eruit zien!

Het huidige logo stamt uit 1999, en gaat dus na 12 jaar alweer met pensioen. Onlangs was er een grote dealerbijeenkomst, waarvoor Skoda groots de O2-arena in Praag had afgehuurd. En aangezien een feestje niet compleet is zonder een beetje aankleding, werden plaatjesdraaier Tiesto en sekskabouter Anastacia ingevlogen om het evenement wat luister bij te zetten (gallery). Bij VAG zijn ze kennelijk dol op knappe compacte zangeressen, want Shakira doet al een tijdje iets voor zustermerk Seat.

Enfin, het nieuwe logo: Is het spannend? Niet echt, maar het was iig reden genoeg voor een groots feest. Hieronder hebben we nog even de vijf voorgangers van het nieuwe logo op een rijtje. Van links naar rechts zijn dit (klik op de afbeelding voor groot):

Slavia Logo (1895 – 1905)
L&K Logo (1905 – 1925)
Škoda Logo (1926 – 1933)
Škoda Logo (1926 – 1990)
Škoda Logo (tot heden)

Skoda logo's
Met dank aan Rense voor de tip!