Mansory Cormeum – een vleugel met een SLS er aan

Auteur: , 25 Reacties

Het tunersgilde heeft aan de Mercedes SLS AMG een dankbaar object: over de beursvloer van Genève staan niet minder dan vier SLS'jes verspreid. Veelvraat Mansory kon het ook niet laten om zijn designers op de Mercedes-supercar los te laten, en dit is het resultaat.

Maar liefst 90 kg wisten de Zwitsers van de SLS te schaven. Met 1.610 kg was hij voor Mercedes-begrippen al aan de graterige kant, maar bij dergelijke modellen geldt altijd het devies ‘less is more’, dus dat kunnen we alleen maar toejuichen. Combineer dit met een vermogensstijging naar een nette 660 pk (dankzij een toegevoegde compressor) en je weet dat je hiermee aardig vlotte rondjes Nordschleife kunt doen.

Voor de pk-fetishisten schijnt er ook nog een upgrade naar 800 pk beschikbaar te komen, maar vooralsnog moeten we ’t hier even mee doen. Resteert mij nog een kleine quote te leveren: when the Boogeyman goes to sleep every night, he checks his closet for the Mansory Cormeum.