Wiesmann MF5 update [BMW M power]

Auteur: , 18 Reacties

Hoewel zijn donder in grote mate werd gestolen door de geheel nieuwe Spyder (live-gallery HIERRR), moeten we niet vergeten dat de sportwagentovenaars van Wiesmann ook met een ge-update MF5 aanwezig zijn in Genève. Onder de motorkap ligt ook dit keer een BMW-hart, en aangezien BMW de laatste tijd helemaal van de turbo's is, is dit de eerste geblazen Wiesmann ooit.

Verantwoordelijk voor de aandrijving is namelijk de 4,4 liter V8 uit de X5/X6M (bye bye V10), goed voor niet minder dan 555 pk, die allemaal op de achterwielen worden losgelaten. Droog weegt de MF5 1.405 kg, dus reken maar dat dit een nog grotere bandenvreter is dan zijn voorganger. Wiesmann houdt van blauw, dus hebben ze ook dit keer een blauwe unit meegenomen, die er iets smaakvoller uitziet dan de smurfblauwe GT MF5 die we de vorige keer voorgeschoteld kregen.