Lekker blauw vanuit Genève: Jaguar XKR-S

Auteur: , 24 Reacties

Sommige live beursfoto's geven een zo veel betere indruk dan de extreem geshopte platen die de fabrikanten zelf naar buiten brengen. Deze smurfblauwe XKR-S, inclusief gefacelifte koplampen, is daar een mooi voorbeeld van.

Jaguars 2+2 is altijd een prachtig gelijnde auto geweest, op die suffe koplampen na. Daar is nu eindelijk iets aan gedaan waardoor de prestaties meer eer aangedaan worden. Deze blauwe gifkikker heeft 550 pk (40 meer dan de XKR) en 660 Nm aan koppel. Aardige prestaties voor de 5,0 liter grote supercharged V8.

De Jag rijdt in 4,4 seconden 100 km/u, heeft een stugger onderstel en het ESP grijpt minder snel in dan bij de reguliere XKR. Misschien kan Wouter ons binnenkort vertellen of het Grand Turismo karakter van de XKR heeft plaatsgemaakt voor sportauto rij-eigenschappen. Het zou zonde zijn als die carbon spoilers er voor niets op blijken te zitten. De heerlijke XKR-S is voor nu te bewonderen in de gallery. Wanneer de XK8 en XKR ook worden voorzien van de nieuwe verlichting is nog niet bekend.