Richtprijs Chevrolet Volt: €41.950

Auteur: , 27 Reacties

De Chevrolet Volt en de Opel Ampera zijn vrijwel identiek aan elkaar. En beiden komen dit jaar nog op de markt in Nederland, zo is de verwachting. Toch zit er nu al een prijsverschilletje tussen de twee modellen.

De elektrisch aangedreven Chevy Volt (met zijn discutabele Range Extender) komt in Duitsland op de markt voor een prijs van nét geen 42 mille. Normaal gesproken zou de Nederlandse prijs een klap hoger uitvallen vanwege BPM-gedoe dat daar nog eens overheen komt. Maar aangezien deze auto in de populaire muesli-categorie valt, hoeft onze staatskas niet extra gespekt te worden (dus géén BPM en géén MRB) en hoef je in de lease niet meer dan 14% bijtelling af te tikken.

Kortom, die Duitse prijs staat waarschijnlijk ook hier op de prijskaartjes, als de Volt eind dit jaar de showrooms binnen zoeft. En daarmee is de Volt duizend euro goedkoper dan zijn evenknie, de Opel Ampera (€42.900). Het prijsverschil is mede te danken aan de wijze van inkopen.

De Volt krijgt een standaard garantie van acht jaar of 160.000 km op de Voltec-aandrijflijn en de lithium-ion batterij. Best veel, voor een EV. De auto kan trouwens tussen de 40 en 80 km elektrisch rijden, met hulp van de ingebouwde benzinemotor komt het bereik op ongeveer 600 km te liggen. Het opladen van je Amerikaanse elektrowaggie neem drie tot vier uur in beslag. Mocht je de behoefte krijgen om zo snel mogelijk naar de honderd te sprinten, dan doe je daar 9 seconden over.