Vladimir Antonov heeft Bowler gekocht [updated]

Auteur: , 24 Reacties

Blijkbaar heeft de Russische miljonair (miljardair) het autovirus goed te pakken, want vandaag bereikt ons het bericht dat de man die we kennen van Spyker en Saab op het punt zou staan om het kleine Britse Bowler Offroad over te nemen. Je weet wel dat bedrijf dat de knettergekke Wildcat en Nemesis bedacht heeft.

Enkele weken geleden maakte Vladimir Antonov bekend dat hij (via CPP) sportautomerk Spyker zou overnemen van Saab-Spyker en blijkbaar is dat nog niet genoeg voor deze Russische autoliefhebber. Hij staat immers ook nog steeds te trappelen om (officieel) aandeelhouder te worden bij Saab (nu financiert hij de boel via de achterdeur).

En wisten jullie overigens dat Antonov sinds kort eigenaar is van het bedrijf dat (onder andere) de commerciĆ«le belangen van het WRC kampioenschap exploiteert? Zeg maar hetzelfde wat Bernie Ecclestone doet in de Formule 1. Dat bedrijf (North One Sport) produceert verder ook nog TV programma’s, zoals bijvoorbeeld Fifth Gear.

Ook is Antonov (deels) eigenaar van Coventry Prototype Panels (CPP), het bedrijf dat Spyker gekocht heeft/gaat kopen. Dit bedrijf bouwt bijvoorbeeld ook de bodies van de nieuwe Aston Martin One-77. En zo blijkt maar weer dat Antonov bij veel meer zaken betrokken is dan je op het eerste gezicht wellicht dacht. (via: saabsunited.com)

UPDATE: het is inmiddels officeel, coachbuilder CPP koopt Bowler. Het nieuwe management team zou spannende plannen hebben om het merk verder te ontwikkelen.