Panzani Design doet een Jaguar S-Type

Auteur: , 67 Reacties

De S-Type, daar hebben we het lang niet meer over gehad. Logisch, want zijn opvolger genaamd XF smoelt een heel stukje beter. Toch hebben de Italianen van Panzani Design het voor elkaar gekregen om voor deze Jaguar een compleet nieuwe 'look' te verzinnen. Zij noemen het de Vintage GT, wij houden het liever bij KOMO-grijs-en-wat-lelijke-bumpers.

Dit donkergetinte hok heeft ten eerste een spoorbreedte die verre van origineel is. Om plaats te bieden aan de nieuwe wielen (20 inch) moesten de spatborden dan ook een ernstig stukje worden uitgeklopt. Zo’n 10 cm, om precies te zijn. Daar begint de agressieve look, en die probeert Panzani door te trekken naar de voorbumper, die over LEDjes en flink gewijzigde luchtopeningen beschikt.

Een setje sideskirts en een achterbumper die grotendeels uit diffuser bestaat zijn er ook tegenaan gesmeten. En zoals het een echte getunede Jaguar betaamt (?) zitten de uitlaten nu in het midden en heeft de achterkant -naast heel veel carbonfiber – ook een Ducktail gekregen.

Verdere opvaldetails zijn de nieuwe ieniemienie zijspiegels, luchtsleuven in de CF motorkap en een interieur dat eveneens volhangt met carbonfiber. Prijzen en wat er bijkomt aan pk’s is niet bekend, maar wel hebben we zestien foto’s om te laten zien wat er van een S-Type terecht kan komen indien ze in verkeerde handen vallen.