Brabus S-Klasse iBusiness 2.0: nu met de iPad 2

Auteur: , 21 Reacties

Mercedes-knuffelaar Brabus bracht ons augustus vorig jaar de iBusiness. Een S-Klasse met ziekelijk veel vermogen en een interieur vol Apple-parafinalia. Niet lang daarna gaven ze de V12 nog een extra dot vermogen mee en kwamen we dit anti-muurbloempje tegen in Essen. Maar Apple heeft de iPad recentelijk honderd miljoen miljard keer beter gemaakt en sinds kort is de iPad 2 in de VS verkrijgbaar. Dus hoog tijd dat er een 2.0-versie van de iBusiness zou komen. En dit is 'm.

Wat is er nieuw? Nou, eigenlijk is enkel de iPad 1 vervangen door de iPad 2, waardoor video conferencing nu ook mogelijk is dankzij de ingebouwde camera. En net als bij de vorige editie zijn de meegeleverde iPads voorzien van een App waarmee je vanaf de achterbank – of welke plek in de auto dan ook – alle multimedia features kunt bedienen.

De tabletcomputers van Apple kunnen op de twee klaptafels worden ‘gedockt’ waarna ze met de twee toetsenborden (draadloos) in verbinding staan. In de kofferbak van de S-Klasse ligt een Mini Mac die in verbinding met de iPads staat middels een WiFi-netwerk. Even niet in de auto en geen zin om de Apple-meuk in het zicht te laten staan? Dan kun je ze opbergen in de middenarmsteun. Verder aanwezig, iPod touch, twee beeldschermen in de hoofdsteunen en een MacBook die aan het plafond kleeft. Nee, als Apple-freak kom je weinig te kort in de iBusiness 2.0.

Onder de motorkap is vrijwel alles bij het oude gebleven. Nog steeds levert de opgeboorde V12 een indrukwekkende 800 pk en een rubbersmeltend koppel van 1.420 Nm. Sprinten naar de honderd kan in 3,9 tellen (zorg dus dat je Apples zijn vastgesnoerd) en de 200 km/u tik je na 10,3 seconden aan. Prijzen zijn nog even onbekend.