Limited Edition Porsche 911 uit Gelderland! [updated]

Auteur: , 40 Reacties

Dit weekend is er een feestje bij Porsche Centrum Gelderland, ze bestaan namelijk 5 jaar. Dat vonden ze reden voor een nieuwe special edition van de Porsche 911. Redelijk uniek, want we kennen natuurlijk de Special editions van Porsche zelf, en van PON, maar dit is de eerste dealer (wereldwijd?) die met een speciale 911 komt.

Het gaat om 5 gelimiteerde exemplaren van de 911 Targa, Coupe en Cabrio. Elke versie heeft zijn eigen unieke nummer, welke te vinden is op het dashboard en de dorpel van de auto. Daarnaast is er een speciale uitvoering van het IWC Big Pilot horloge ontwikkeld, met dezelfde kleur als de lak en hetzelfde leer als het interieur. Daarnaast bevat het horloge een speciale wijzerplaat met rode 5; een verwijzing naar het jubileum. De achterzijde van het horloge valt op doordat het unieke nummer en het logo van Porsche Centrum Gelderland zijn ingegraveerd. Het horloge schijnt 40.000,- Euro te kosten en is onderdeel van de special edition.

De festiviteiten rond het vijfjarige bestaan concentreren zich dit weekend bij de dealer in Heteren, daar is ter gelegenheid een museum gemaakt met vijftig oude en speciale modellen van Porsche. Er zijn oa een oude 911 van de rijkspolitie te zien (1983), een 356 Cabrio (1956), een 550 Spyder (1955) en vele andere modellen (911, 928, 959, etc). De showroom is morgen voor het publiek geopend!

Laatste foto’s met dank aan Mark Nauta.